dış güzelliğe bakmak

yazan:

  • 2 dakikalık bir metin-

teni, ameliyatlarla başka bir tene dönüştürmek, parfümlerle başka tenler gibi kokutmak yüzünden, âşık olanın kafası karışır. çünkü o ten o tine âit olmaktan çıkar. âşık kişi içgüdüsel olarak bilir bakacağı teni ve o tenin içinden de tahmin ettiği tin çıkar; bilir. ses, koku, doku müsâvîdir; yadırgamazsın yâni.

tenimiz, doğamız gereği tinimizin taşması, sudur etmesi ile oluşur. yâni esas görüntümüzden bellidir neyiz, ne değiliz. bakmayı bilen görür ki değişir tinimize göre. birkaç yılımız kötü geçer görüntümüz yaşlanır. keyfimiz iyidir, güzelleşiriz. sun’î müdâhale başka… işte bir plastik oyun hamuru gibi üzerinde oynanmış olan ten, tinin taşması olmadığı için son derece kafa karıştırıcı bir hâl alır. bir şeyler hoş gibidir ama değil de gibidir bir yandan, emânet de duruyor gibidir sanki. sanki o tin, yanlış tendedir. makyaj değildir çünkü yapılan şey. teni bozmak başkadır. burnu, kaşı yaptırmakla, saç ektirmekle meselâ dudakları boyamak arasında büyük fark var. ten/tin uyumundaki tuhaflık âşığın gözünden kaçmaz ve aşk bu yüzden uzun sürmez. aramızdaki uyum için doğru koku, uyumlu feromon bile mühimdir. parfümler bu doğallığı bozar ve yanlış beraberlikler doğar. yanlışlıkla sevgili olmuşların yanlışlıkla yapılmış çocuklarının yönettiği bir geleceğe gidiyoruz.

fanteziler ve abartışlar ve gözde aşırılaştırma ile tinsel bir devleştirme ile olan tensellik, cinselliktir. bir şey salt cinsellik ise taraflar hastadır. eskiler, birleşme şehvetsiz olduğu için engelli doğumlar olur, derdi. salt tensel ilişki bir ten eziyetinden başka şey değildir. içinden tenselliği çekilip alınmış tinsel ilişki ise hastalanır. içinde cinsellik olmayan aşk da hastadır. cinsellik olmuyorsa veya duyulamıyorsa bu saçmalık derhâl sorgulanmalıdır.  eskiler aşkı şöyle tarif etmiş:

“şehvetin eşlik ettiği fart-ı muhabbet”.

o yüzden kendi tenselliği ile barışamamış, yarı çocuksu tabu kurbanlarının gevelediği gibi “mâsum aşk” lafları filân düpedüz hastalıktır. aşk zâten mâsumdur çünkü ortada bir ihtiyar, bir seçim yoktur. içinde cinsellik yoksa tedavi gerektiren bir garip hâldir. insan nasıl öpmek istemez şiir yazdığını; akıl alır gibi değildir!

bunlar fevkalâde nâzik mevzûlar.

(görsel, terminator 2’den alıntıdır)

“dış güzelliğe bakmak” için bir yanıt

  1. […] hayvanlarda olduğu gibi insanlarda da ilişkiler dış hoşlantı ile başlar. herkese göre güzel olanın sana çekici gelmiyor olması seni dışa bakmıyor […]

kanaatiniz nedir?

önceki
sonraki

emre timur sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et