tutunamayanlara tavsiyeler

yazan:

  • 2 dakikalık bir metin-

sinirlenmeyeyim diyorum ama dayanamıyorum.

şimdi efenim, seçme hakkımız olmadan geldiğimiz ve seçme hakkımız olmadan gideceğimiz bir hayatta kalma mahzeninde kimileri yaşar, kimileri katlanır da bu mâcerâ iyi kötü biter. tutunursak iyi geçer de bazen darbe serttir, tutunamayız; tutunmak için yollar ararız. beş ihtimal var:

a- travma sonrası hızlıca inanma gücü arttırılarak düşünme gücü bastırılır ve baş etme kolaylaşır/sağlanır. yâni dindarlaşma bir nevi çözümdür duâsıyla, şükrüyle, sabrıyla.

b- eyleme geçip bir şeyleri elle, fiziksel müdâhale ile değiştirmek ve problemin kaynağını çözmek ilk denenecek yoldur. şehri terk etmek, boşanmak, görüşmemek, istifâ etmek, îtiraf etmek, yüzleşmek çözmezse uyuşturma seçeneklerine geçilmelidir.

c- psikolog, pdr, sosyolog, psikiyatr gibi profesyonellerden bilimsel bir destek almak; nasıl mücâdele edebileceğimiz hakkında bir nevi eğitim/ilaç almak. psikofarmakolojiyi kısmen eleştirsem de e şıkkından bin kat iyidir.

d- kendine yardımı (bolca okuyarak) öğrenmek, spor yapmak, (en önemlisi) uyumak, bir iki arkadaş ile gıybet etmek ve probiyotik almak. (tutunamayanlara bakın, bu madde hepten güme gitmiştir.)

e- cinci hoca, yaşam koçu, medyum, kişisel gelişim uzmanı, astrolog, bel fıtıkçısı, melek terapisti, nefes terapisti, nlp uzmanı, beyin formatçısı, regresyon terapisti, çakra uzmanı, falcı ve adında “kuantum” olan herhangi bir şarlatanı bir nane sanmak ve ona kapılmak. bu canlıların aldığı sertifikalar(!) tuvalet kâğıdıdır. psikoloji diye koskoca bir bilim var. dört yılda bin sınavla alınamayan eğitimi iki bin beş yüz liraya satın almışlara kapılmayınız. çocukların canı çıkıyor okul kazanmak, okumak için de hâlâ meslekte yer edinemiyorlar yıllarca. bu sosyetik din sömürgenleri depresyon esmâsı filân okuyup şifâ(!) dağıtıyor.

özellikle ricâ ediyorum, şu e şıkkından bir şarlatan görürseniz şeytan görmüş gibi kaçın. eskinin cinci hocaları sakallarını kesip sertifika aldı, kadınları sosyetik imajlara büründü de şifâ dağıtıyor.

tutunamayanlara tavsiyeler: mümkünse b, olmuyorsa a destekli d.

“tutunamayanlara tavsiyeler” için bir yanıt

  1. […] başarısızlık da su gibi ihtiyaç duyduğumuz bir şey. kendisi başarıdan daha öğreticidir ve insan […]

kanaatiniz nedir?

emre timur sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et