her şey akar

yazan:

  • 2 dakikalık bir metin-

aktı, akıyor; ille yemin mi edelim?

tek bir soru var: nasıl değişmeli de değiştirmeli?

bazen hayatın çatallandığı yerlere geliyorsun. orada aldığın kararlar her şeyi yıkıyor, yapıyor. o yüzden hep tiksindim muhâfazakârlıktan. o kadar itici bir kelime ki! dur! koru! cam bir kuvözde tüm değerlerin ve başından ayrıldığın an hasar alıyor. dur! sigaraya bile gitme sakın.

bu koku senin de burnuna gelmiyor mu? çürümüş resmen geçmişin! göm artık şu cesedi. ölüye de mi saygın yok?

anayasanız olsun değiştiren. önce sizi, sonra mecburen hayatınızı. şu “hayatım” dediğiniz şey ile çoğu kişi burnunu silmez. şükür olmuş tembelliğin, korkaklığın adı. şükran, nezâketli bir minnettir emeksiz sâhip olduklarına. miskinliğinin marşı değil. iğren! kendinden iğren. kurabileceğin en iyi hayat bu mu gerçekten?

anayasanı sorarım sana? dur tahmin edeyim: kırma kimseyi, hayır deme, uy sürüye, koş peşinden koşanların. onu bunu terk etme sakın, sabret, dayan, hepsi geçecek!

hayır, geçmeyecek. niçin geçsin ki? piyango mu çıkacak?

devrim istiyorsun. yerinde oturup ölü taklidi yapan mı devirecek kokuşmuş sinikliği? bugün ölsen bir hafta sonra adını hatırlamaz kalanlar. çünkü kendini sabırlı sanan bir bitiksin sen.

terk et şu arkadaşın sandığın yarasaları. kendine gelip dirileceksin diye uykuları kaçık seni dikizleyenlere bir nefret borcun var.

işim dediğin yer pipeti saplamış kanını emiyor. kölelik yaptırdığı için mi minnet duyuyor da yalıyorsun o salyalı dişleri? kırbaçlansın için sırtını, pışpışlansın için poponu götüren sensin!

yık! hata mı, işlemekten korktuğun? bir sefer de fazla cesur olmaktan günah işle. “varım” derken kısılsın sesin susmak yerine. düzen mi bozulur? bu kadar bozuk bir düzene ancak bozulmak yakışır.

başladığın için bitirecek olduğun saçmalığı ile bâri atalara iftirâ atma. aynı atalar demiş değil mi zarardan dönenin kârda olduğunu?

mücâdelede, kavgada gösterilen sabır, yeğ olan. ölü taklidi yapmaya sensin “sabır” ismini koyan.

göm! diri sandığın ölü geçmişine makyaj yapıp durma artık. ölü sevici misin sen? sapıktır ölüleri diri sanan.

doğ! annene eziyet etme. o rahim seni taşıyamıyor artık. doğ.

ve gör:

her şey aktı, akıyor, akacak… her şey…

“her şey akar” için bir yanıt

  1. […] konusunun önemi, özün ve ilkenin eskide var olduğuna inanan, tüm değişimlerin araz ve zarar olduğunu, her yeniliğin necis ve pislik olduğunu düşünen, kadim özlemiyle yanıp tutuşan […]

kanaatiniz nedir?

önceki
sonraki

emre timur sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et